Stalen kozijnen

Tot enkele jaren terug werden stalen kozijnen eigenlijk enkel gebruikt in dure panden. Vooral penthouses en dure villa’s waren vaak voorzien van stalen kozijnen. De reden daarvoor was voor de hand liggend: stalen kozijnen waren erg duur. Dat kwam niet zozeer door de hoge fabricagekosten, maar vooral door de lage vraag. Door die lage vraag was het niet rendabel om grootschalige productieprocessen op te zetten, waardoor de kosten voor fabricage per kozijn relatief hoog bleven.

Tegenwoordig is dat veranderd. Stalen kozijnen worden steeds populairder en hierdoor ook steeds goedkoper. De prijs van stalen kozijnen zal nog steeds zeker niet onderschat moeten worden, maar voor huiseigenaren die ze echt willen is staal een prima alternatief voor houten, aluminium of kunststof kozijnen.

Wat kosten stalen kozijnen?

Voor stalen kozijnen betaalt men gemiddeld €1150 euro per vierkante meter kozijn. Dat is een behoorlijk fors bedrag, maar we moeten niet vergeten dat dit alle kosten zijn waarmee men te maken krijgt. Dit bedrag is dus inclusief BTW, inclusief HR++ isolatieglas en inclusief kosten voor de montage.

De werkelijke prijs hangt uiteraard af van de specifieke aanbiedingen van kozijnleveranciers. In tijden dat het in de bouw wat rustiger is, zijn de prijzen voor nieuwe kozijnen vaak lager dan in de drukke perioden. Bovendien kan het de moeite waard zijn om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen. Zo kun je al snel besparen op jouw nieuwe stalen kozijnen! Je doet er daarom verstandig aan om enige tijd te besteden aan het zoeken van de juiste aanbieder. Vergelijken is dus zeker de moeite waard, ook met stalen kozijnen!

Prijzen stalen kozijnen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van kozijnen aanbieders in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.